L’OLIVERA 4

by RCR Arquitectes

Més informació
L'Olivera 4
Per RCR Arquitectes

En construir la vil·la L’Olivera 4 no volíem comprometre el seu impressionant marc natural, en una de les zones més tranquil·les del resort. Així doncs, vam unir forces amb un estudi d’arquitectura de renom mundial, RCR Arquitectes, per desenvolupar un concepte arquitectònic que respectés la integritat del medi natural. La salut i el benestar de les persones són l’eix central del projecte, i la casa que han dissenyat ofereix al seu propietari una experiència de vida holística. RCR Arquitectes ha treballat amb el paisatge per aconseguir una fusió entre habitatge i natura que afavoreix el benestar.

L’arquitectura del paisatge així creada combina espais oberts de diferent grandària amb el llac com a punt de referència constant. L’aigua és un element central del concepte, i està pensada com un fil conductor meditatiu que recorre L’Olivera. La casa sembla estar suspesa en l’aire, i l’aigua que flueix des de l’entrada fins a la piscina forma un riu relaxant que ens condueix a l’interior i ens acompanya per tot l’habitatge. Cada espai convida els seus habitants a connectar amb la natura.

Llegir més Llegir menys
L’OLIVERA 4 NO ÉS NOMÉS UNA CASA, SINÓ TAMBÉ UN FRAGMENT DE PAISATGE A PGA Catalunya Golf and Wellness
RCR Arquitectes HA REBUT NOMBROSOS GUARDONS, ENTRE ELLS EL PRESTIGIÓS PREMI PRITZKER

Tenint un entorn tan extraordinari amb què treballar, PGA Catalunya Golf and Wellness volia disposar dels millors arquitectes per crear un projecte residencial que s’integrés a la perfecció amb els seus dos guardonats camps de golf. El nom de RCR Arquitectes va sorgir així com l’opció idònia, atesa la importància que l’estudi atorga al paisatge i al respecte pel medi ambient. Aquest fullet explica amb més detall la inspiració i el procés que s’han unit aquí per materialitzar una solució arquitectònica impressionant.
Des dels seus inicis, RCR Arquitectes ha rebut nombrosos guardons, entre els quals destaca, el 2017, el Premi Pritzker, el més important del món de l’arquitectura. Els integrants de l’estudi continuen creant experiències espacials tant en el sector públic com en el privat, amb projectes que són ben coneguts per l’àmplia varietat quant a tipologia i envergadura. La tasca de RCR Arquitectes abraça projectes urbans, paisatgístics, arquitectònics i de disseny en nombroses ubicacions tant de Catalunya com a l’estranger.

El paisatge té un paper protagonista en tots els treballs de RCR Arquitectes, un factor que ha estat clau perquè PGA decidís encarregar a aquest estudi el disseny d’un projecte immobiliari per al resort. Estàvem convençuts que RCR Arquitectes sabria treure el màxim partit del meravellós paisatge que ens envolta. La ubicació no és un simple aspecte més dels seus conceptes de disseny, sinó que constitueix la base física i metafísica del projecte. RCR Arquitectes posa al descobert l’essència de cada lloc per construir una atmosfera especial en les seves creacions, que, vistes en conjunt, evoquen la idea del paradís ocult que es troba al cor de qualsevol tipus de jardí.


En cadascun dels seus projectes, RCR Arquitectes explora temes estructurals que són el fonament de la naturalesa de l’arquitectura. Cada obra és un repte, un èxit, una creació única dotada de personalitat i identitat pròpies i concebuda per assolir una fusió plena entre espais interiors i exteriors.

Des del 1989, Aranda, Pigem i Vilalta són els arquitectes consultors del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on es troba la seu de l’estudi.

Llegir més Llegir menys
LA SALUT I EL BENESTAR DE LES PERSONES SÓN L’EIX CENTRAL DEL PROJECTE

La zona residencial L’Olivera es troba al nord del llac situat entre els forats 12 i 13 del Tour Course. L’Olivera consta de 12 parcel·les amb una superfície mitjana de 815 m2 cadascuna.

Totes les propietats disposen de vistes directes al llac a través d’un filtre natural format per desmais, joncs i pins, que també actua com una barrera per protegir la privacitat quan les mirades des del camp de golf es dirigeixen cap a l’habitatge.

La coincidència dels accessos per a vianants i per a vehicles permet ubicar el garatge a prop del vial. A partir d’aquest punt, un vestíbul fa de xarnera entre els espais del programa diürn i nocturn, que estan orientats de manera que ofereixin vistes al camp de golf i al llac.

Llegir més Llegir menys
L’ESPAI TRANSMET SENSACIÓ D’OBERTURA, INTERIOR I EXTERIOR ES FONEN, I A DINS DE L’HABITATGE ES GENEREN ESPAIS PRIVATS A L’AIRE LLIURE

RCR Arquitectes va proposar evitar en la mesura del possible que els habitatges tinguessin aparença de massa construïda i buscar una desmaterialització màxima a través d’espais buits, ombres, filtres i vegetació.
El disseny es basa en porxos que miren cap al llac i el camp de golf i que s’obren al paisatge interior de la parcel·la.

Els espais es disposen a la parcel·la d’una manera flexible, amb la qual cosa generen patis interiors que ajuden a introduir el paisatge exterior dins l’habitatge. La façana evita l’efecte barrera i reflecteix la riquesa del paisatge.

Els espais interiors estan orientats cap al camp de golf i s’obren als patis interiors, aconseguint així que l’exterior passi a formar part de l’interior de l’habitatge.

Llegir més Llegir menys

Contacti'ns

Li agraïm el seu interès per PGA Catalunya Golf and Wellness. Només ha de completar el següent formulari i respondrem a la seva sol·licitud al més aviat possible.
Nom
Cognom
Email
Número de telèfon
Ciutat
Este sitio está protegido por reCAPTCHA y Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.